Tenniscompetitie informatie

Tenniscompetitie informatie

TV Het Vennewater heeft een zeer divers competitieaanbod. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau, voor elke leeftijd en voor elke sterkte. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie bij tennis. Door veel wedstrijden te spelen kun je je verder ontwikkelen, maar competitie biedt ook veel gezelligheid. Dus ook als je nieuw lid bent is het leuk om competitie te gaan spelen.

 

Competitievormen

Competitievormen volwassenen georganiseerd vanuit de KNLTB:

  • Voorjaarscompetitie
  • Zomeravond competitie
  • Najaarscompetitie
  • Winter competitie

Algemene informatie KNLTB competitie

 

Competitie - volwassenen

Denk je er over om competitie te gaan spelen? Je kunt kiezen voor een dames, heren of gemengd team. Wil je alleen dubbel? Dat kan ook!

De voorjaarscompetitie telt 7 speelronden en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Rond mei start een zomeravondcompetitie. In het najaar start het competitieseizoen half september en loopt door tot en met eind oktober. 

Vanaf november kun je nog meedoen met de wintercompetitie, deze is om de 2 à 3 weken van november tot en met maart. Met de zachte winters van tegenwoordig ideaal om fit en in vorm te blijven.

Je speelt met een team van minimaal 4 spelers (minimaal 3 bij de 8&9 competitie). Het is per competitievorm verschillend wat voor soort wedstrijden er gespeeld worden: dubbels, singles en mix. Informatie en speeldata vind je op de KNLTB competitie pagina 

Wil je uitleg, aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan zeker even contact op met een van de Vereniging Competitie Leiders, zij kunnen je verder helpen bij het selecteren van een competitie die bij jou past.

Ingrid Dekker via [email protected]  | 06-23042579

Inschrijven

Als je je wil inschrijven kan dat bepaalde weken in het jaar.  Wanneer dit is komt op onze site te staan en alle leden krijgen een bericht zodra je je voor de competities kan aanmelden via deze pagina.

Aanvoerder

Per team is er een aanvoerder. De aanvoerder ontvangt voorafgaand aan de competitie alle informatie van de competitieleider over de competitie en deelt dit met zijn of haar team.


Nog geen team?

Heb je nog geen team? We zoeken graag een geschikt team voor je. Ook kun je je aanmelden als invaller. Zo kan het zijn dat je incidenteel wordt benaderd door een team om hen te helpen.

Actuele stand competitie

De actuele stand van de teams van TV Het Vennewater in de diverse competities en klasses is te vinden op de homepage en op deze pagina.


Competitie - Jeugd

De competitie voor de jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Juniorencompetitie. Afhankelijk van de leeftijd en het speelniveau kan een jeugdspeler deelnemen aan één van beide competities. 

TV Het Vennewater doet uiteraard ook mee met een groot aantal teams! Dit vergroot het speelplezier en kinderen worden door het spelen van competitie enthousiast en gemotiveerd om meer te gaan tennissen. 

Alle jeugdteams spelen op zondag.

Wil je uitleg, aanvullende informatie of heb je vragen? Neem dan zeker even contact op met een van de Vereniging Competitie Leiders, zij kunnen je verder helpen bij het selecteren van een competitie die bij jou past.

Manon Niesten via [email protected] | 06-49493542


Inschrijven

Als je je wil inschrijven kan dat bepaalde weken in het jaar. Wanneer dit is komt op onze site te staan en alle leden krijgen een bericht zodra je je voor de competities kan aanmelden via deze pagina. 

Competitie voorbereiding

Per team wordt een aanvoerder aangewezen. De aanvoerder ontvangt voorafgaand aan de competitie alle informatie van de jeugd-competitieleider en deelt dit met zijn of haar team. Omdat de teams thuis en uit spelen is er in ons clubgebouw altijd een host-ouder aanwezig om de teams te ontvangen en te begeleiden. De indeling hiervan staat in de competitiebescheiden. Als je host-ouder bent kun je in het host-ouder document alles lezen over wat je moet doen.

Voorafgaand aan de competitie zorgen de trainers ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan de wedstrijden en alles weet over de telling. Ook interessant voor ouders!

Wil je gedurende het seizoen weten hoe je team ervoor staat? Kijk dan op mijnknltb.toernooi.nl

We wensen al onze jeugd teams heel veel leuke en sportieve wedstrijden! 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

072-5335439 (kantine) 06-33818973 (secretaris)

Sportcomplex 'Het Vennewater'

Het Zevenhuizen 54
1852JC Heiloo

KVK-nummer

40634052