Corona maatregelen: Jeugd

Hieronder de actuele stand van zaken m.b.t. de maatregelen voor jeugd bij TV Het Vennewater.

 • Ook jeugd moet van te voren een baan reserveren en afhangen via de website, dus niet via het afhangbord op de club;
 • De zomer tennislessen zijn hervat en zullen doorlopen tot de herfstvakantie. Hierbij kunnen wij wel rekening houden met de reguliere zomervakantie, maar helaas niet met feestdagen. De lesindeling is op de website van de vereniging gepubliceerd;
 • De 5 proeflessen zijn ook vorige week gestart;
 • De racketavond voor de jeugd t/m 12 jaar is gisteren succesvol gestart;
 • De laddercompetities voor de jeugd worden i.v.m. de verplichting van toezicht nog niet hervat;
 • Geen toegang voor ouders op ons tennispark: Kinderen worden gebracht tot aan de poort en kunnen daar ook weer opgehaald worden. Houd bij het halen en brengen rekening met de COVID-19 richtlijnen en houd zoveel mogelijk rechts! (Zie ook het 500 meter protocol);
 • Jeugdleden t/m 18 jaar (ook niet leden) kunnen onder toezicht vrij spelen op maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Er mag ge-enkeld en gedubbeld worden;
 • Het tennispark is voor de jeugd t/m 18 jaar alleen geopend tijdens tennislessen, jeugdracketavond en het vrij spelen onder toezicht op maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.
 • De Tannes jeugd en Tannes Culinair toernooien gaan niet door (naar alternatieve data wordt door ons gekeken);
 • Het jeugdkamp gaat niet door;
 • De voorjaarscompetities voor volwassenen en jeugd worden verplaatst naar het najaar 2020. De zomeravondcompetities gaan niet door;
 • Kinderen t/m 12 jaar mogen vanaf 29 april 2020 onder begeleiding samen sporten;
 • Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar met in acht neming van 1,5 meter afstand;

Wat dit concreet betekent voor TV Het Vennewater zetten wij hierna uiteen.

Tennislessen jeugd

Vanaf 4 mei 2020 zullen de zomer jeugd-tennislessen gestart worden. De zomer lesperiode zal doorgetrokken worden tot de herfstvakantie. Hierbij houden wij wel rekening met de reguliere zomervakantie, maar niet met feestdagen (bevrijdingsdag, hemelvaartsdag en 2e pinksterdag). 

De jeugdleden t/m 12 jaar zullen in een groepje van maximaal 8 kinderen tennisles krijgen. Omdat ouders niet toegestaan zijn op sportcomplexen, kunnen de jongste kinderen tot aan de poort van ons tennispark gebracht worden. De kinderen zullen daar opgevangen worden door de trainers. Na afloop van de lessen zullen de kinderen weer bij de poort gebracht worden. Hou bij het halen en brengen rekening met de COVID-19 richtlijnen: houdt bij het halen en brengen zoveel mogelijk rechts! (zie ook bijlage 1: laatste 500 meter protocol).

De aspirant leden die zich hebben opgegeven voor de 5 proeflessen, zullen door onze trainers rechtstreeks benaderd worden.

Op de tennislessen van de jeugdleden van 13 t/m 18 jaar is de 1,5 meter regeling van toepassing. De tennistrainers hebben hiervoor een mooi en werkbaar plan opgesteld, dus wij zijn blij dat ook voor deze groep de lessen eindelijk gaan beginnen!

Vrij spelen

Voor de jeugdleden van 13 t/m 18 jaar bieden wij daarnaast vanaf 30 april 2020 nog de extra mogelijkheid om onder toezicht vrij te spelen op maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur. Hierbij mag er alleen ge-enkeld worden!

Aan de invulling van de racketavond voor de jongste jeugdleden t/m 12 jaar wordt gewerkt en wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Activiteiten voor niet-leden

Als vereniging vinden wij het belangrijk, dat wij op dit moment zoveel mogelijk solidair zijn met de omgeving om ons heen. Eén van de manieren waarop wij dit zouden kunnen doen, is onze tennisbanen openstellen voor jongeren onder de 18 jaar, die geen lid zijn en/of sporten beoefenen, die nu niet mogelijk zijn. Tennis is bij uitstek een geschikte 1,5 meter afstand sport.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

072-5335439 (kantine) 06-22936166 (secretaris)

Sportcomplex 'Het Vennewater'

Het Zevenhuizen 54
1852JC Heiloo