Van de voorzitter

21 juni 2020


Een woordje van jullie voorzitter

Langzaam is het tennis zomerseizoen 2020 in beweging gekomen. Begin maart 2020 een flitsende start met tennis voor de lagere scholen, een fantastische Open Tennisdag en een goed bezochte Algemene Ledenvergadering waar afscheid werd genomen van de voorzitter en een nieuwe werd geïnstalleerd. En toen ging de boel op slot.
Ik had het mij heel anders voorgesteld, maar het werd ruim 2 maanden crisismanagement: frequent overleg door het Dagelijks Bestuur met trainers en commissies hoe een en ander conform de richtlijnen ingevuld kon worden. Elke keer weer dezelfde procedure: persconferentie Rutte, overleg Dagelijks Bestuur, Covid-19 werkgroep, gemeente Heiloo, nieuwsbrief, etc.

Maar vanaf 4 mei mocht de jeugd - onder toezicht - weer voorzichtig tennissen en begonnen de zomerlessen. Een week later mochten ook de volwassenen weer naar buiten, nog even niet dubbelen, maar toch.
1 juni 2020 werden de maatregelen verder verlicht en kwam TV Het Vennewater langzaam weer tot leven. De 5 proeflessen voor de jeugd leverden maar liefst 30 nieuwe leden op en op de 10-weekse kennismakingscursus was ook weer massaal ingetekend.
De jeugdracketavond op vrijdag werd weer opgestart met elke week meer dan 20 enthousiaste deelnemers en hetzelfde gold voor de racketochtend voor de volwassen.
Op 2e Pinksterdag ging de racketavond nog een beetje voorzichtig van start, maar inmiddels zouden wij wel 15 banen kunnen vullen!

Afgelopen week ben ik voor het eerst in mijn tenniscarrière naar de racketavond geweest en dat was genieten! Allemaal blije gezichten en elk half uur in wisselende samenstelling een balletje slaan. Na afloop nog even evalueren met een biertje of een mooi glas wijn (thee mag ook natuurlijk…) op het Covid-19 proof terras of aan de picknicktafels in het gras.
Ik kijk nu al uit naar volgende week, want in de week dat Tannes gehouden zou worden, is Tannes-weer voorspeld met zomerse temperaturen. Op maandag naar de racket-avond, op dinsdag en woensdag Inge helpen met de 10-weekse kennismakingscursus, op donderdagavond tennisles met de mannen en op vrijdagmiddag overleg met trainers en DB en bij dat alles natuurlijk na afloop op het terras…  

Achter de schermen wordt er door het bestuur en onze commissies hard gewerkt aan een mooi tennisprogramma voor jong en oud voor de periode augustus – december, zodat wij van 2020 toch nog een geslaagd tennisjaar kunnen maken. Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van zo’n mooie vereniging, waar bestuur, trainers, vrijwilligers en leden er alles aan doen om plezier te hebben of zoals een goede vriend van mij altijd zegt wanneer het gezellig is: “wat een feest!”  

Harold

 

* Tot slot nog een dringend verzoek: wij doen er als vereniging alles aan om de Covid-19 richtlijnen te respecteren, dus doe dat ook, want het zou jammer zijn wanneer je € 4.000 boete moet betalen.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

072-5335439 (kantine) 06-22936166 (secretaris)

Sportcomplex 'Het Vennewater'

Het Zevenhuizen 54
1852JC Heiloo